Prištinsko narodno pozorište gostuje u Republici Srpskoj

NPP
Izvor: RTV Kim

Ansambl Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) narednih dana izvešće u tri grada Republike Srpske - Banjaluci, Doboju i Prijedoru predstavu „Ženidba”.

„Ženidba”, predstava rađena po Gogoljevom komadu, u režiji Milana Karadžića, zasluženo nastavlja da dominira repertoarom NPP, koje, na izvestan način, preuzima ulogu ambasadora Gračanice i srpskog naroda sa Kosova.

„Nama je posebno zadovoljstvo da idemo na turneju u Republiku Srpsku, jer smo tamo uvek lepo dočekani, te su predstave, baš kao i mi sami, toplo primljene od ljudi. Na neki način zaokružujemo ono što je bio i naš cilj rada, da pored igranja na Kosovu i u drugim delovima Srbije, budemo prisutni i u regionu, prvenstveno u onim sredinama gde ima našeg naroda, gde možemo da igramo na našem jeziku”, izjavio je direktor NPP Predrag Radonjić.

Glumac NPP Milan Vasić, koji u predstavi igra neostvarenog mladoženju Podkoljesina, istakao je u izjavi za RTV Kim da je veoma srećan zbog gostovanja u Republici Srpskoj.

„Divna je to publika, oni nas tamo jako vole. Lepo je što to sada nije samo Banjaluka nego imamo tri grada: Prijedor, Banjaluku i Doboj. Izvešćemo lepu komediju i svi smo uzbuđeni i srećni što ćemo se ponovo družiti sa našim kolegama iz Banjaluke i Republike Srpske. Eto, da se igramo, da publika bude vesela, da mi njima budemo zabavni, kvalitetni. Da predstavimo naše pozorište, a i Kosovo, u najboljem svetlu”, poručio je Vasić.

„Ženidba” je predstava urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Publika u Republici Srpskoj već je imala prilike da se upozna sa radom NPP predstavom „Hotel Kosovo”, po tekstu i u režiji Nenada Todorovića.

Nakon „svadbene”  turneje po Republici Srpskoj uslediće izvođenje „Žena iz Troje” u režiji Nebojše Bradića 26. novembra u Bitef teatru u Beogradu, a potom će ansambl NPP izvesti „Ivkovu slavu u Prizrenu”  30. novembra u Zvečanu i 1. decembra u Zubinom Potoku.