Svakog dana različiti kulturni sadržaji iz Doma Kulture u Gračanici

gračanica
Izvor: RTV Kim

Dom kulture "Gračanica" napravio je program kulturnih sadržaja za period ograničenog kretanja i vanrednog stanja, koje je uvedeno kao mera zaštite od pojave koronavirusa.

Kao podsećaju, u utorak je održana izložba "Jesen u Prizrenu", a u sredu uveče, dečija predstava "Igra" u režiji Boška Boškova.

Ova dva programa uživo su prenošena preko stranice Doma kulture "Gračanica", portala Kosovo onlajn i na društvenoj mreži Fejsbuk i njih je pratilo oko 7.000 ljudi, navedeno je u saopštenju.

Iz Doma kulture poručuju  da će svakog radnog danoa biti ponuđeni različiti sadržaji, koji se mogu pratiti onlajn.

"Ponedeljak je dan za muzičke događaje i preporuke, objavljivaćemo koncerte u našoj organizaciji (simfonijski orkestar RTS ispred Gračanice, BIG Bend, festival „Medimus“ iz Prizrena).

Utorak je dan za izložbe i slikarstvo. Trenutno možete pogledati izložbu "Jesen u Prizrenu", svakog utorka iz fundusa naše galerije urednik i naši slikari odabraće za Vas dela po jednog savremenog slikara Кosova i Metohije.

Sreda je dan za pozorišne predstave, prvenstveno namenjene deci. One će se igrati bez publike ili ćemo vam iz naše arhive ponuditi snimke predstava našeg AP „Janićije Popović“ koje su izvođene u Osojanu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Кosovskom Pomoravlju...

Četvrtak je bioskopski i filmski dan u Gračanici. Ne možemo vam ponuditi premijere najnovijih filmskih ostvarenja zbog zabrane okupljanja, ali smo u mogućnosti da vam preporučimo jedan od najboljih izbora filmova koje je napravio režiser Milutin Petrović u svojoj knjizi „52 idealna filmska vikenda“. Samo da ne potraje toliko.

Petak je dan književnih i tribinskih programa. Organizovaćemo i emitovaćemo uživo književne časove i tribine. Ponudićemo naše programe posvećene kulturi u getu i uslovima izolacije. Urednici književnih programa preporučiće za vas knjige za čitanje", navodi se u saopštenju.

Iz ove institucije kulture pozvali su građane da im pišu šta bi još želeli da imaju u punodi i kako Dom kulture "Geačanica" može da im pomogne.