U Gračanici organizovan revijalni onlajn festival "Uprkos svemu"

Scena iz jedne od predstava Prištinskog narodnog pozorišta
Izvor: Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici /Facebook

Za novogodišnje i božićne praznike Narodno pozorište u Prištini, sa sedištem u Gračanici, organizovalo je revijalni onlajn festival "Uprkos svemu" a na programu su predstave kuće koje su snimljene i pripremljene tokom prethodnih meseci, za čiju realizaciju je izrađena internet-platforma i obezbeđeni drugi tehnički uslovi, pišu Večernje novosti.

“Tokom deset dana, u podne za decu i od 20 časova za odrasle, biće prikazano trinaest naših predstava koje će, na ovaj način, biti u prilici da pogleda publika na Kosovu i Metohiji, u drugim delovima Srbije i u inostranstvu. Budući da smo skoro obeležavali sedam decenija od osnivanja pozorišta, koje je uspelo da opstane uprkos izuzetno teškim okolnostima, shvatili smo da bi i ovaj naš onlajn festival mogao poneti isti naziv “, kazao je direktor Narodnog pozorišta u Prištini Predrag Radonjić.

Na programu su gotovo svi naslovi urađeni u produkciji ove kuće tokom prethodnih godina, a mnogi su i na tekućem repertoaru. Publika će, između ostalih, moći da vidi i nešto starije predstave poput "Razvojnog puta Bore Šnajdera" u režiji Slobodana Skerlića i "Revizora" Maurisi Farea, ali i novije produkcije kao što su "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, "Žene iz Troje" Nebojše Bradića i predstavu za decu "Sirano" u rediteljskoj postavci Nenada Todorovića.

“Potrudili smo se da nadomestimo smanjeni broj naših "živih" igranja, kao i domaćih i inostranih gostovanja, zbog pandemije korone. Ali se nadam da ćemo tokom naredne godine biti u prilici da se neposredno i što češće susrećemo sa našom publikom. To je i suština bića pozorišta”,  istakao je direktor Radonjić.

Novogodišnji i božićni onlajn pozorišni festival Narodnog pozorišta u Prištini počeo je u ponedeljak, 28. decembra prošle godine i trajaće do 6. januara. Predstavama će se u navedenim terminima moći da pristupi preko sajta i fejsbuk-stranice Narodnog pozorišta u Prištini.