Virtuelna izložba fotografija Demira Pepića „Priroda i društvo“

Poster - Izložba Demira Pepića
Izvor: PKC "AKVARIJUS"

Izložba fotografija „Priroda i društvo“ Demira Pepića iz Rožaja biće prezetnovana u virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ iz Severne Mitrovice i portala „Alternativna“ od večeras u 19 časova.

„Fotografije Demira Pepića ponovo skreću pažnju na važnost i značaj fotografskog zapisa, ne samo kao dokumenta, već i kao umetničke izražajne forme. Njagovi pejzaži nas vraćaju dodiru sa prirodom, sa posebnim akcentom na ljude i ljubav među njima“, navodi se u saopštenju PKC „Akvarijus“.

Navedeno je da je Demir Pepić stomatolog iz Rožaja, koji beg od ljudi, posla i svakodnevice pronalazi u lepotama prirode Crne Gore. Fotografijom se bavi pet godina. Pobeđivao na više foto konkursa. Popularan na društvenim mrežama. Uglavnom je orijentisan na pejzažnu i outdoor fotografiju. Živi u Rožajama i Кosovskoj Mitrovici.

Izložba će biti organizovana u okviru projekta ArtCult koji je podržao UNMIК. Organizatori izložbe su „Alternativna“ i Privatni kulturni centar „Akvarijus“.

U saopštenju je istaknuto da ciklus izložbi ima za cilj da predstavi savremeno stvaralaštvo likovnih umetnika različitih nacionalnih zajednica, različitiih generacija i različitih stilsko-poetskih opredeljenja koji žive i stvaraju na Кosovu i u regionu.