Mladi fudbaleri DIF-a obeležili "Mitrovačku mladost 2023"

Fudbaleri DIF-a obeležili „Mitrovačku mladost 2023“
Izvor: Kosovo Online

Mališani fudbalskog kluba "DIF" iz Severne Mitrovice okupili su se danas kako bi po prvi put, kroz prijateljske utakmice i druženje, obeležili "Difovijadu - Mitrovačka mladost 2023".

Dečaci ovog fudbalskog tima su u dvorištu Srednje tehničke škole "Mihajlo Petrović Alas", uz trenere i porodice, popodne proveli u druženju i širenju ljubavi prema sportu, koja im je zajednička.

Nakon turbulentnih meseci na severu Kosova, ovo je jedan od načina da se deci omogući da žive i dišu "punim plućima", kaže direktor fudbalskog kluba "DIF" Nemanja Bulatović za Kosovo onlajn.

"Rukovodstvo Omladinsko-fudbalskog kluba 'DIF' iz Kosovske Mitrovice i treneri doneli su odluku da naprave nešto nesvakidašnje u našem gradu. U pitanju je 'Difovijada - Mitrovačka mladost 2023'. Na ideju smo došli tako što smo uvideli, i mi kao i građani, roditelji i deca, da poslednjih dva, tri meseca grad ne živi i ne diše kao ranije", rekao je Bulatović.

Tako je rođena ideja da se okupi više od 250 dečaka na "Mitrovačkoj ploči", gde će se igrati fudbal do kasno u noć.

"Biće tu i iznenađenja za decu, a imamo i di-džeja, koji pušta i našu himnu i razne svetske hitove. Očekujemo dobru zabavu, i da zaboravimo ako možemo, barem na jednu noć, našu svakodnevnicu", rekao je Bulatović.

Fudbalski klub "DIF" je na ovoj "Difovijadi" ujedinio buduće perspektivne fudbalere od pet do 14 godina, koji su došli sa porodicama, a uz brojne ljubitelje fudala u jednom trenutku se na "Mitrovačkoj ploči" okupilo više od 400 ljudi.