Mlađani golman OFK "Dif" Strahinja Malinovski prešao u Crvenu zvezdu

Strahinja Malinovski
Izvor: OFK Dif

Golman Strahinja Malinovski, koji je nastupao za mlađe kategorije OFK Dif iz Severne Mitrovice, prešao je u Crvenu zvezdu. 

"Godinama unazad deca sa prostora Kosova i Metohije, kasnije i odrasli ljudi punili su sportske rubrike širom Srbije i sveta, poput Miloša Krasića, Nikole Lazetića, Gorana Đorovića, Bore Stevanovića, a tim putem sigurno ide i Strahinja Malinovski, rođen u Gračanici", navedeno je u saopštenju OFK "Dif".

Kako se u saopšenju dodaje Malinovski je skrenuo pažnju na sebe godinama igrajući za mlađe kategorije OFK Dif, gde je na mnogim turnirima proglašavan za najboljeg golmana. 

Iz OFK "Dif" ističu da su to su uvideli i skauti FK Crvena zvezda, koji su brzo reagovali i doveli malinovskog u crveno-beli tabor.  

"Strahinja Malinovski je nekoliko godina naš član i redovno je putovao za Kosovsku Mitrovicu na treninge i utakmice. Svoje golmanske sposobnosti pokazivao je i u ligi Raškog okruga, gde je bio neprikosnoven. Mišljenja sam već duži period da je mali Strahinja najbolji golman u Srbiji u svom uzrastu, a s tim su se složili i treneri Crvene zvezde", ističe direktor OFK Dif Bulatović Nemanja.

Malinovski je već zadužio dres crveno-belih, i trenutno se nalazi na pripremama u Kozarskoj Dubici.