Nove mere Kriznog štaba u Leposaviću, zabranjeno kretanje od 17 do 5 sati ujutru

Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Opštinski štab za vanredne situacije u Leposaviću u cilju sprečavanja pojave i širenja koronavirusa zabranio je svim građanima kretanje u periodu od 17 do 5 sati ujutru, osim nadležnim organima na zadatku i onima koji imaju radnu obavezu.

U saopštenju Privremenog organa opštine Leposavić navodi se da je na sednici Kriznog štaba doneta odluka o ograničavanju rada prodavnica mešovite robe i apoteka u ovoj opštini, pa će novo radno vreme biti od 7 do 16 časova.

“Apelujemo na građane naše opštine, a pre svega na starija lica i hronične bolesnike da se striktno pridržavaju donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa da ne napuštaju svoje domove, da pokažemo solidarnost i jedinstvo, a sve u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svih nas”, navodi se u saopštenju.

Još jednom je upućen apel vlasnicima prodavnica mešovite robe i apoteka, da poštuju ovu meru, da pokažu ličnu i društvenu odgovornost.

Upućen je poziv građanima da ostanu samodisciplinovani i solidarni, da se uzdrže od nepotrebnog stvaranja zaliha hrane, obzirom da je trenutna snabdevenost prodavnica u opštini Leposavić na zadovoljavajućem nivou i da, kako se navodi, ne preti nestašica osnovnih životnih namirnica.