Novi sportski rekviziti za školu u Čaglavici, "Ekologija" uredila školsko dvorište

Novi sportski rekviziti za školu u Čaglavici
Izvor: nasagracanica.com

Odeljenje za omladinu i sport opštine Gračanica obezbedilo je danas sportske rekvizite za istureno odeljenje OŠ „Miladin Mitić“ u Čaglavici i na zahtev Lokalnog saveta organizovalo, uz pomoć Javnog preduzeća „Ekologija“, čišćenje i uređenje sportskog terena.

Direktor odeljenja omladine i sporta u opštini Gračanica Dušan Cvejić kazao je da se nastavlja sa ravnomernim ulaganjima u svim mestima i da je ovo pokazatelj da se odgovorno i podjednako ravnopravno odnosi prema svim obdaništima, školama i sportskim udruženjima na teritoriji opštine Gračanica.

"Ovim smo odgovorili na zahtev Lokalnog saveta Čaglavice za uređenjem školskog dvorišta i sportskog terena. Uredili smo školski sportski teren i upotpunili ga novim sportskim rekvizitima i klupama a uz pomoć javnog preduzeća 'Ekologija' uredili smo i očistili prostor u školskom dvorištu i oko njega", rekao je Cvejić.

Direktor osnovne škole "Miladin Mitić“  Ljubiša Karadžić zahvalio je na pomoći opštinskom odeljenju za sport koje je pozitivno odgovorilo na zahtev Lokalnog saveta .

"Ovde imamo mali broj dece ali i ona podjednako kao i sva deca zaslužuju da se bave sportom. Novi koš, uređeno dvoriše, nove klupice i poseta Turističke organizacije čiji radnici nose odežde srednjovekovne Srbije ovoj deci donese radost i osmeh na licima i hvala svima koji su tome doprineli", kazao je Кaradžić.

Akciji u Čaglavici pridružila se i Turistička organizacija Gračanica, koja je danas priredila zabavu za decu u Čaglavici kroz šminkanje i sportsko mačevanje.

Prema najavama Odeljenje za omladinu i sport opštine Gračanica nastaviće i u narednom periodu da u skladu sa potrebama i raspoloživim sredstvima ulaže i doprinosi razvoju i unapređenju sportskih aktivnosti kod dece i omladine.