Pčelarima iz Leposavića uručena vredna oprema

Pčelari Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Pčelarima iz opštine Leposavić uručena je oprema vredna 19 miliona dinara. Oprema je dodeljena na osnovu Konkursa za dodelu podsticaja za investicije u fizičku imovinu za podršku razvoju i oporavku poljoprivredne i proizvodne delatnosti koju opština Leposavić sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

Podsticaje za razvoj pčelarstva u okviru ovog konkursa dobilo je ukupno 106 pčelara, a pčelarima je dodeljeno 1.778 komada različite opreme.

Opremu je uručio predsednik opštine Zoran Todić koji je tom prilikom istakao da će opština Leposavić, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, nastaviti sa podsticajima kako bi pomogli poljoprivredne proizvođače kao i ostale proizvodne delatnosti u opštini Leposavić.

"Pčelarstvo u našoj opštini je u usponu i sve veći broj naših meštana odlučuje da se bavi ovom proizvodnom poljoprivrednom granom. Konstantnim podsticajima težimo da se pčelarstvo unapredi i da naša opština bude prepoznatljiva po tome. Ne samo u pčelarstvu, mi u poljoprivredi uopšte vidimo šansu za razvoj naše opštine obzirom na sve prirodne potencijale i preduslove koje imamo", rekao je Todić.

Istakao je da je samo zahvaljujući državi Srbiji i Kancelariji za Kosovo i Metohiju moguće realizovati svaki projekat pa je tako bilo i sa ovim javnim pozivom za dodelu podsticajnih sredstava kojim je data pomoć poljoprivrednicima i proizvođačima u opštini Leposavić.

Dobitnici podsticaja zahvalili su se rukovodstvu opštine Leposavić i Kancelariji za Kosovo i Metohiju što su prepoznali potrebu i dodelili podsticaje neophodne za proizvodnju pčelinjih proizvoda.