Popović: Opština Gračanica uvek brine o najmlađima

popović gračanica
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas isturena odeljenja Predškolske ustanove "Đurđevak" i OŠ "Miladin Mitić" u Čaglavici, kojima je sredstvima lokalnog budžeta uvedeno parno grejanje, saopštila je Srpska lista Gračanica.

Kako se navodi u saopštenju, Popović je istakao da je obaveza lokalne samouprave da brine o svojim najmlađim građanima.

"Zadovoljan sam onim što je urađeno u Čaglavici gde je završen projekat uvođenja cenetralnog grejanja za vrtić i školu. Do sada su se ti objekti zagrevali pećima starim više od 30 godina i to nije bilo adekvatno. Ovaj projekat je dokaz da lokalna samouprava brine o svojim najmlađim sugrađanima i da nastavlja da stvara dobre uslove za njihovo odrastanje”, rekao je Popović.

Dodao je i da je siguran da će boravak u vrtiću sada biti prijatniji.

"Sada će sve prostorije u kojima borave deca biti tople. Mi ćemo dodadno investirati i u budućem periodu promenićemo i prozore", kazao je Popović.

Kako se kaže u saopštenju, predstavnici obrazovnih institucija zahvalili su se Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću, istakavši da je obezbeđen bolji uslovi za boravak dece i rad osoblja u zimskom periodu.

"Ovo nam mnogo znači, ranije smo prostorije zagrevali pomoću starih peći na drva, a dogrevali grejalicama, obično jednu-dve prostorije, dok su ostale bile hladne. Sada ima dovoljno radijatora, biće prijatnije i toplo deci, koja ovde na neki način žive", kazala je pedagog PU "Đurđevak" Radica Parlić i dodala da je su u toj ustanovi u toku radovi na krečanju zidova i pripremi objekta za povratak dece.

Direktor OŠ "Miladin Mitić" Ljubiša Karadžić kaže da je iz administracije te škole potekla inicijativa za uvođenje novog sistema grejanja.

"Na insistiranju administracije škole, rukovodstva obdaništa i Lokalnog saveta Čaglavice i ovi objekti su dobili parno grejanje, a predsednik Popović je obećao da će zameniti i prozore, koji su u lošem stanju i ja se nadam da će to biti realizovano do zime", rekao je Karadžić.

Kako je ranije saopšteno iz Odeljenja za urbanizam Opštine Gračanica, ukupna vrednost projekta parnog grejanja i izgradnje kotlarnice iznosio je 10.400 evra.

U saopštenju se dodaje i da su zajedno sa predsednikom opštine Gračanica, objekte isturenog odeljenja PU "Đurđevak" i OŠ "Miladin Mitić" u Čaglavici, obišli i direktorka urbanizma Mirjana Stanojević, direktorka obrazovanja Brankica Nićić i direktor ekonomskog razvoja Nebojša Milovanović.