Radojević i Hodžić obišli novoizgrađeni teren za igru pri PU "Danica Jaramaz"

Radojević i Hodžić tokom posete PU "Danica Jaramaz"
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević u pratnji zamenice gradonačelnika Adrijane Hodžić obišao je Predškolsku ustanovu "Danica Jaramaz" i uručio tablet računare i dezinfekciona sredstva zaposlenima u toj ustanovi, a sve u cilju što bolje pripreme učenja i zaštite zdravlja dece i vaspitača.

U delu dvorišta koji je pre samo nekoliko meseci bio zapušten, sada je uređeno dečje igralište, koje će prema rečima zaposlenih mnogo značiti deci, jer je igra na otvorenom ono što ih najviše raduje.

Radojević je istakao da je ovo svojevrsni dug tima ljudi, jer su svi koji su danas u mogućnosti da odlučuju o Severnoj Mitrovici svoje prvo znanje stekli upravu u Predškolskoj ustanovi "Danica Jaramaz".

"Veliko je zadovoljstvo što smo danas u ovoj ustanovi. Ova ustanova je pomogla da odavde krenu mnoge generacije koji su danas lideri ovog grada. Zadovoljstvo je što možemo da pomognemo dalje napredovanje ove ustanove. Pre nekoliko meseci sam ovde bio u kampanji. Tada sam obećao pomoć za ovu ustanovu i drago mi je što smo danas ovde i što smo svoja obećanja ispunili", rekao je Radojević.

Hodžić je dodala da je projekat uređenja igrališta koštao 50.000 eura, a da je uređeno oko 335 kvadratnih metara.

"Ako postoji opravdana investicija jedne lokalne samouprave onda je ulaganje u ovakvu ustanovu sto odsto opravdana. Ovaj vid podrške za čitav obrazovni sistem neće izostati ni u budućem periodu jer smatramo da jedino kvalitetnim obrazovanjem imaćemo obrazovne i kvalitetne lidere i u budućnosti. Opština Severna Mitrovica je obezbedila parcelu za ovo igralište što je kasnije omogućilo Privremenom odranu koji su zasluženi za ankes objekta koji vidimo, a mi smo zahvaljujući Ministarstvu za lokalnu samoupravo uredili ovo igralište koje ispunjava sve evropske standarde", pojasnila je Hodžić.

Direktorica PU "Danica Jaramaz" Gorica Marinković iskoristila je ovu priliku da se zahvali predstavnicima rukovodstva Severne Mitrovice, jer su održaloi dato obećanje.

"Ona obećanja koja su data pre par meseci ispunjena su. To je za dobrobit naše dece koja će više vremena provoditi na svežem vazduhu i koristi rekvizite koji će biti u sklopu ovog aneksa. Aneks je otvoren prošle godine uz sredstva koja je obezbedila Vlada Republike Srbije", rekla je Marinković.

U Predškolsku ustanovu "Danica Jaramaz" upisano je skoro 700 dece i nastava se odvija nesmetano uz preporuku i strogo poštovanje svih propisanih mera zaštite dece i svih zaposlenih u ovoj ustanovi.