Radojević: Severna Mitrovica predstavlja stub i bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima

Milan Radojević
Izvor: Opština Severna Mitrovica

Povodom šest meseci rada gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića, iz njegovog kabineta su se oglasili saopštenjem u kome između ostalog navode šta je sve uradio u prethodnom periodu i s kakvim izazovima se suočio gradonačenik.

Kako se ističe "brzom reakcijom na izazove koje su donele poplave u januaru, gradonačelnik je sa svojim timom, pokazao spremnost da se efikasno suoči sa svim neprilikama sa kojima su se susreli sugrađani".

"Opštinskom odlukom poplavljena domaćinstva su dobila finansijsku pomoć kako bi što lakše sanirali štetu. Donacijama u vidu neophodnog sanitetskog materijala, zdravstvenim i obrazovnim institucijama olakšan je napor u borbi zdravstvenih i rad prosvetnih radnika u jeku pandemije koronavirusa. Zbog narušene bezbednosne situacije u gradu, održani su sastanci sa čelnicima Kfora i Euleksa, a u periodu od decembra 2020 do juna 2021, rad kabineta gradonačelnika je bio usmeren ka uspostavljanju poverenja između lokalne samouprave i sugrađana", navodi se između ostalog u saopštenju.

Od realizovanih projekata treba spomenuti uređen parter PU "Danica Jaramaz", završenu rekonstrukciju OŠ "Branko Radičević", obezbeđivanje novih kamiona za JKP "Standard", potpisan Memorandum sa ministrom Rakićem o opremanju teretane u Sportskoj hali...
Posle završenog mapiranja divljih deponija, u predhodnom periodu, uspešno je uklonjeno nekoliko divljih deponija u gradu.

“Poštovani sugrađani, naš grad je zdravstveni, administrativni, kulturni i univerzitetski centar i kao takav predstavlja stub i bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima. U predhodnom periodu, zajedničkim naporima, trudili smo se da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, unapredimo život svih vas kao i da olakšamo rad naših zdravstvenih i prosvetnih radnika u jeku pandemije", rekao je između ostalog Radojević.