Severna Mitrovica: ACDC održao javnu diskusiju o saradnji studenata iz većinskih i nevećinskih zajednica

Ambasador Italije Antonelo de Riu
Izvor: Kosovo Online

Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC) održao je danas u Severnoj Mitrovici javnu diskusiju u svrhu promocije dijaloga i saradnje između studenata većinskih i nevećinskih zajednica. Ovom panelu je prisustvovao i ambasador Italije na Kosovu Antonelo de Riu koji je održao i pozdravni govor.

Ambasador Riu je izrazio veliko zadovoljstvo zbog organizovanja ovog panela i istakao da mu je čast zato što Italija učestvuje u inicijativama koje donose mir i zaštitu ljudskih prava na Balkanu.

„Promocija i podsticanje saradnje između mladih iz većinskih i nevećniskih zajednica je esencijalno za poverenje, razumevanje i zajedničku viziju budućnosti gde ljudi iz različitih područija mogu da grade odnose na osnovu zajedničkog poštovanja i uvažavanja. Italija je dokaz takvih omladinskih inicijativa i saradnji koje je imalo pozitivan uticaj u ovom društvu“, kazao je on.

Izvršni direktor Centra za zastupanje demokratske kulture Dušan Radaković se zahvalio svima koji su došli da učestvuju na ovom panelu i Ministarstvu spoljnih poslova Italije na saradnji.

„Važno je danas da pričamo o studentima, mladima, obrazovanju i budućnosti jer je to cilj svega, da bismo mogli da grabimo ka Evropi i jednom boljem načinu života, ali i da pričamo o što boljoj saradnji mladih, da razvijamo partnerski odnos i bolju budućnost“, poručio je on.

Panel diskusija se održala između predstavnice Studentskog parlamenta Univerziteta „Isa Boljetini“ iz Južne Mitrovice i diplomiranog pravnika Veliše Vučurovića, ali i prisutnih učesnika.

Oni su razmenili ideje, iskustva i perspektive, govorili o potencijalnim oblastima saradnje i zajedničkim akcijama između studenata i profesora.