Trajković: Vodosnadbevanje u Gračanici će biti vrlo brzo stabilizovano

cesma voda
Izvor: free images

Direktor za javne službe Opštine Gračanica Vladica Trajković izjavio je da bi restrikcije vode, koje u tom mestu traju skoro mesec dana, uskoro trebalo da traju kraće, a istovremeno je obećao i da će pitanje vodosnadbevanja uskoro biti i potpuno stabilizovano, prenosi Kosovo pres.

Meštani Gračanice i okolnih sela koji se vodom snabdevaju iz akumulacije "Badovac" ostaju bez vode od 19 časova uveče do 8 sati ujutru.

Sistemom restrikcija koje je uvela Regionalna kompanija za vodosnabdevanje "Priština" obuhvaćena su sve naseljene sredine koje se vodom napajaju iz akomulacije "Badovac".

Iz vodovoda su građani više puta obaveštavani da je razlog isključenjima zamućenost vode zbog koje fabrIka za prečišćavanje nije u mogućnosti da proizvede dovolje količine iste.

Direktor za javne službe Opštine Gračanica Vladice Trajkovića potvrdio je da je u razgovoru sa predstavnicima kompanije za vodosnbdevanje dobio informaciju da se stanje sa zamućenom vodom u akumulaciji poporavlja.

"Dobio sam informaciju da će do kraja nedelje višečasovne restrikcije vode biti vremenski kraće, a ja se iskreno nadam da ćemo se vrlo brzo stanje sa vodosnabdevanjem stabilzovati tako da ćemo imati vodu 24 časa", naglasio je Trajković.

Pojasnio je i da zbog toga što vodovod radi upola kapaciteta u pojedinim naseljima na višim tačkama ne stiže voda, pa restrikcije za građane u ovim sredinama traju duže.