Učenici srednje škole "Nikola Tesla" u Leposaviću obeležili školsku slavu Svetog Savu

Sveti Sava priredba u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

Učenici Srednje škole "Nikola Tesla" u Leposaviću obeležili su danas školsku slavu Svetog Savu. Pesmama hora, među kojima i "Uskliknimo s ljubavlju", recitacije i predstavu, učenici su podsetili prisutne na dela koja je iza sebe ostavio prvi srpski prosvetitelj Sava.

Jednodnevnom ekskurzijom nagrađeni su najbolji učenici i odeljenje Gimnazije 21, a tokom koje će imati priliku da posete znamenitosti Srbije. 

Andrea Jaćimović, učenica nagrađenog odeljenja, ističe da je ponosna što je imala priliku da doprinese tom uspehu. 

"Jako mi je drago što ćemo obići neke od najlepših znamenitosti naše države i drago mi je što sam učenik ovog odeljenja. Naravno da je teško postići odličan uspeh i da budemo primereni đaci, ali redovnim radom i trudom, ništa nije teško i sve se može", kazala je Jaćimović. 

Direktor Slađan Radović čestitao je školsku slavu, podsetivši prisutne kako je Sveti Sava učio svoj narod da poštuje veru, crkvu i državu. 

"Sveti Sava je simbol srpske nacije. On je srpski narod naučio međusobnom poštovanju i uvažavanju, da poštujemo svoju državu, svoju veru, crkvu i manastire. Program su pripremali naši učenici sa puno volje i želje, bez obzira na situaciju u kojoj živimo i radimo. Naši učenici ne pokazuju nikakvu bojazan, naprotiv pokazuju volju za učenjem, uspehom i opstankom na ovim prostorima", kazao je Radović. 

Obeležavanju školske slave u čast Svetom Savi prisustvovali su mnogobrojni saradnici, predsednik Privremenog organa Zoran Todić, profesori i učenici.