Abazović poručio Đukanoviću: Temeljni ugovor sa SPC će biti potpisan

Dritan Abazović

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti potpisan, kao i da će svako biti odgovoran za svoje poteze, prenosi RTV.

"Pitanja koja i dalje izazivaju neku nedoumicu treba sklanjati sa dnevnog reda na način da se svim verskim zajednicama u Crnoj Gori omogući potpuno adekvatan i isti tretman", rekao je sinoć Abazović za TVCG komentarišući stav predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da "ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC kakav je sada pokrenuće inicijativu za smenu Vlade".

Abazović je naveo da razume politički kontekst te izjave, ali da nije za varijante da se uslovljava Vlada, prenosi Tanjug.

"Vlada ima svoj program rada, svi su bili upoznati kada su iskazali podršku Vladi šta će biti zadaci, ovaj zadatak moramo da završimo da bi mogli da se bavimo drugim stvarima", naveo je Abazović i dodao da se očekuje jako teška jesen i problemi koji nisu generisani u Crnoj Gori.

"Tako da će se to definitivno desiti, u ovoj ili onoj formi, ali ukoliko neko posle toga povuče politički potez, ništa, svi ćemo snositi odgovornost za ono što će biti", rekao je Abazović povodom najave Đukanovića da će i formalno pokrenuti pitanje smene Vlade ukoliko sledeće nedelje bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC na način na koji je najavio crnogorski premijer.