Abazović: Resetovanje odnosa sa Srbijom i kroz privredu

Dritan Abazović i Marko Čadež
Izvor: RTV

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i Crne Gre svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda, prenosi RTV.

Abazović je rekao da se danas razgovaralo sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata kada je reč o infrastrukturi i turizmu, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dve zemlje ili na drugim mestima.

Ocenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obe države usmeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obe države željne poboljšanja odnosa.

Čadež je ocenio da su Srbija i Crna Gora privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

"Želim da vam zahvalim što ste i pre nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da ceo region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti", rekao je Čadež obraćajući se Abazoviću.

Čadež je dodao da je veoma važno da dve strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dve zemlje koje će se baviti temama poput snabdevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

"Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab celog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje Crnu Goru vide kao opciju za rešavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprede turistički potencijali Crne Gore koju svi vidimo kao pre svega prijateljsku zemlju", rekao je Čadež.