Abdidžiku o skraćivanju izborne kampanje: Nisam dobio odgovor samo od Kurtija

Ljumir Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsedsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku je rekao da su spremnost za eventualno skraćivanje izborne kampanje za lokalne izbore pokazali predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići, dok odgovor od predsednika Pokreta Samoopredeljenja Aljbina Kurtija još uvek nije dobio, prenosi Ekonomija onlajn.

Lider DPK Ljumir Abdidžiku pozvao je sve lidere parlamentarnih stranaka na stranački pakt o skraćivanju izborne kampanje sa 30 dana na 10 dana,  usled pogoršanja zdravstvenog stanja u zemlji.

" Dobio sam pismeni odgovor od predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja čak i sa novim predlogom da kampanja ne traje duže od 5 dana. Zatim sam podršku dobio i od predsednika Demokratske partije Kosova Memlji Krasnićija, koji je takođe izrazio spremnost za eventualno skraćivanje izborne kampanje. Zahvaljujem se obojici na neposrednim odgovorima", rekao je Abdidžiku.

Kako je rekao, još uvek nije dobio potvrdu za skraćivanje kampanje ili prihvatanja predloga od predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija.

"Ponovo pozivam premijera Kurtija da se pridruže ovoj inicijativi i na eventualni sastanak sa svim liderima radi formalnog definisanja dotičnog pakta sa svim dosadašnjim predlozima i kao i novim predlozima koji bi mogli da dođu u obzir", poručio je Abdidžiku.