Abdidžiku: Radujem se sastanku sa Kurtijem i Vjosom Osmani

Abdidžiku
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku rekao je da se raduje sastnaku sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, prenosi Reporteri.

"Kao što sam juče izjavio, čekamo potvrdu sastanka u petak. Budući da ćemo tokom ove nedelje biti u procesu konstituisanja tela, bićemo konstruktivni na stranačke poslove i na davanje počasti našim osnivačima, uključujući predsednika Rugovu, ali i svakog aktivistu koji doprinosi izgradnji i održavanju kosovskih institucija, a ne njihovom rušenju", izjavio je Abdidžiku.

Napomenuo je i da će zvanično poslati predlog za održavanje sastanaka.

"Zvanično ćemo poslati pismeni predlog da sastanak bude održan u petak", naveo je Abdidžiku.

Inače, prvog dana svog rada kao predsednik DSK Abdidžiku je odbio sastanak sa Kurtijem i Osmani na kojem su planirane konsultacije za stvaranje novih institucija, već je posetio grob prvog kosovskog predsednika i prvog lidera Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove, odakle je poručio da je ponosan na prošlost stranke.

"Želim da sa ovog mesta pošaljemo poruke da tradicionalne ideje DSK ostaju ideje koje ne poznaju vremenske odrednice i koje ćemo i ubuduće gajiti u našoj stranci. Ponosni smo sve što je DSK postigao od svog osnivanja. Naša prošlost je prošlost kojom se ponosimo, ali nam danas nije dovoljna. Budućnost se gradi poštujući prošlost, ali dajući i odgovore na pitanja koja su hitna za Kosovo “, rekao je Abdidžiku.