Abdidžiku: DSK okreće novi list, povratak pristalica i zasluženo mesto na političkoj sceni

facebook
Izvor: facebook

Novi predsednik Demokratskog saveza Kosova, Ljumir Abdidžiku rekao je da ta stranka od danas okreće novi list, kako bi se vratila na mesto koje zaslužuje na kosovskoj političkoj sceni.

Abdidžiku je napisao na Fejsbuku da put DSK podrazumeva povratak svih pristalica, koje su skoro ili odavno napustile stranku.

"Danas okrećemo novi list sa ciljevima i namerama da vratimo DSK na zasluženo mesto na kosovskoj političkoj sceni. Put ispred nas je težak, ali na njemu moramo biti istrajni i ispravani. Put ispred nas zahteva angažovanje najboljih umova koje imamo. Na putu oporavka DSK neophodan je povratak pristalica, koji su se već odavno otišli od nas", napisao je Abdidžiku.

Najmlađi predsednik DSK u dugoj istoriji partije zahvalio se svima koji su podržali njegov izbor.

"Dozvolite mi ovde da se zahvalim svim lokalnim i međunarodnim političarima na današnjim čestitkama. Zahvaljujem se aktuelnom premijeru Hotiju, vršiocu dužnosti predsednika Vjosi Osmani, lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, predsedniku ABK Ramušu Haradinaju, gradonačelniku prestonice Špendu Ahmetiju, predsedniku Demokratske stranke u Albaniji Ljuljzimu Baši i bivšem albanskom predsedniku Salji Beriši, našim prijateljima u Evropskoj narodnoj partiji i svim kolegama, saradnicima i predstavnicima diplomatskog kora", poručio je Abdidžiku.