ABK odgovara Konjufci: Bolje se pozabavite epidemiološkom situacijom nego što klevetate

ABK
Izvor: Reporteri

Poslanička grupa Alijanse za budućnost Kosova reagovala je na optužbe predsednika Skupštine Gljauka Konjufce upućene lideru ABK Ramušu Haradinaju, a koje se tiču eksproprijacije zemljište i probleme sa zakonom, prenosi Indeks onlajn.

 Poslanička grupa ABK je na Fejsbuku objavila da Ramuš Haradinaj nikada nije bio umešan u prodaju ili preprodaju zemljišta, da u njegovom životu nije bilo optužbi ni za šta, osim toga što Srbija 'ratuje' s njim.

“Kada „fašistička fejsbuk armija“ Aljbina Kurtija vređa i napada sve i svašta, razumljivo je da oni imaju tu dužnost i da su za to plaćeni. Ali, kada čovek koji je na mestu predsednika Skupštine učini isto, to je uznemiravajuće. Ovaj gospodin postaje tužilac, sudija i bez srama javno govori o tome kako Ramuš Haradinaj ima problem sa zakonom o eksproprijaciji zemljišta i korupciji. Ramuš Haradinaj nikada nije bio umešan u prodaju ili preprodaju zemljišta, i u svom životu nije bilo ili nije postojala optužba ni za šta, ako ne računate optužbe Srbije protiv njega", piše na zvaničnoj stranici ABK.  

Poslanici Alijanse za budućnost Kosova su poručili Konjufci da je bolje da se pozabavi problemima sa kojima se Kosovo suočava, kao što je na prvom mestu loša epidemiološka situacija.

"Zajedno sa Vladom trebalo bi da se pozabavite epidemijom i brojnim smrtnim slučajevima, umesto da klevetate i užasavate čitav narod. Država ima sistem koji se bavi eksproprijacijom zemljišta za projekte od nacionalnog interesa i ovaj sistem je potpuno nezavistan i van kontrole svakog premijera”, stoji na stranici poslaničke grupe ABK.