ABK sa transparentima podrške zakonu o povlačenju sredstava iz Penzionog fonda

Skupština Kosova
Izvor: Ekonomia Online

Poslanička grupa Alijansa za budućnost Kosova pojavila se u skupštinskog sali sa transparentima kojima se poziva vladajuća većina da podrži zakon o povlačenju sredstava iz Penzionog fonda, prenosi Koha. 

Transparente su postavili za skupštinsku govornicu i mesta u sali predviđena za ministre i premijera.

U skupštinskoj sali se obratila poslanica DPK Bljerta Deljiu ukazala je na to da se struja na Kosovu naplaću po višim cenama i podsetila da je prošlo oko dva meseca kako je suspendovana odluka o poskupljenju struje. 

"Prošlo je oko dva meseca kako je odluka Odbora Regulatorne kancelarije za energetiku suspendovana dok građani plaćaju energiju po višoj ceni. Ovo nije samo neodgovorno, već je i zloupotreba službene dužnosti. Ovaj odbor je izabrala Kurtijeva vlada. Prošle nedelje je doneo skandaloznu odluku, odlučio je da odloži svoju odluku", rekla je ona.

Poslanik DSK Armend Zemaj je ukazao na to da je više od 1.000 zdravstvenih radnika angažovanih tokom pandemije već tri meseca bez plata i da to govori o prevari koja je učinjena prema svima onima koji žele da časno rade svoj posao.

"Još prošle nedelje smo se ovim pitanjem obraćali ministru finansija, koji se hvali raspodelom miliona, ali nije bilo odgovora zašto su ti zdravstveni radnici ostali bez plata", rekao je Zemaj.