Abraši: Kurtijev govor nije bio uvredljiv da bi opozicija napustila sednicu

Artan Abraši
Izvor: Reporteri

Poslanik Samoopredeljenja Artan Abraši smatra da na jučerašnjoj svečanoj sednici Skupštine, povodom godišnjice proglašenja nezavisnosti, premijer Aljbin Kurti nije rekao ništa uvredljivo i uznemiravajuće, da bi opozicija napustila sednicu na tako važan datum, prenosi Gazeta ekspres.

"Nisam prisustvovao svečanoj sednici Skupštine. Na radiju sam slušao govor premijera koji je čestitao i sumirao šta je Vlada uradila ovih meseci. Čuo sam galamu, u prvi mah sam posmislio da se radi o nepažnji poslanika, a onda sam shvatio da je opozicija napustila sednicu u znak protesta zbog premijerovog govora. U tom govoru nije bilo ničeg iritantnog ili nepodnošljivog da bi poslanici, na tako važan datum, napustili salu. Pročitao sam govor i na društvenim mrežama i zapitao sam se zašto se to preduzima“, rekao je Abraši.

On je rekao da nema razloga da poslanici napuštaju salu, ali da razume opoziciju, jer šta god Vlada uradi, opozicija je tu da se protivi, kao i da je to njihovo pravo.

"U potpunosti razumem ideju opozicije. Ove stranke koje su izgubile izbore su manjina u skupštini. Šta god da uradi Vlada Kosova mora da se kaže da je loše iako je dobro“, dodao je Abraši.