Advokat Arsić: Tužilaštvo nije priložilo dokaze koji povezuju Zlatana Arsića sa delom koje mu se stavlja na teret

Vasilije Arsić
Izvor: Kosovo Online

Advokat Vasilije Arsić, branilac Zlatana Arsića kome je danas pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno suđenje za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici, rekao je da odbrana poseduje materijalne dokaze da Arsić nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dok Tužiaštvo do sada nije iznelo nijedan validan dokaz.

Arsić je naveo da je glavni svedok u tom postupku kontradiktoran u svojim izjavama, i da se nada da će uspeti da dokaže nevinost Arsića.

"Odbrana ima dosta pitanja da postavi oštećenom, kao glavnom svedoku. Mislimo da je kontradiktoran u svojim izjavama i da ćemo dokazati da je on nepouzdan kao svedok, i da je to neka njegova izmišljena priča, i da ćemo u toku postupka dokazati nevinost Zlatana, jer imamo materijalne dokaze kojima dokazujemo njegov alibi, dok sa druge strane Tužilaštvo nije priložilo nijedan dokaz koji povezuje Zlatana Arsića sa delom koje mu se stavlja na teret. Nadamo se da će Sud biti objektivan, sagledati sve činjenice, i doneti pravednu odluku, rekao je Arsić.

Zorica Arsića, supruga okrivljenog izjavila je da je njen suprug prvi put priveden 2015. godine kada je saslušan, a nakon toga i 2017. godine kada je rečeno da je slučaj zatvoren, jer ne postoje dokazi.

"Radio je u Kosovskoj policiji 20 godina. Mnogo je teško, deca su uznemirena. Ne mogu da kažem ništa dok se slučaj ne zatvori, ali mi sumnjamo u dokaze. Obratili smo se svuda i svakome, niko nije imao sluha za nas. Imam troje maloletne dece, ćerka je za Novu godina poželela da joj se otac vrati iz zatvora, dok sva druga deca traže lutke i ostale poklone, jer zna da je nevin. On je 1998. i 1999. godine bio u vojsci, vratio se tek posle rata na Kosovu, tako da u tom periodu nije bio ovde", rekla je ona.

Zlatan Arsić je uhapšen je 7. marta 2023. godine na prelazu između Gnjilana i Bujanovca, a optužnica protiv njega podignuta je 28. jula iste godine u kojoj se navodi da je Arsić u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.