Advokat gradonačelnika Kline: Ni ova presuda nije zasnovana na dokazima

Zenun Eljezaj.jpg
Izvor: Reporteri

Branilac gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja, advokat Kujtim Kerveši poručio je da današnje izricanje novčane kazne od 4.000 evra, njegovom branjeniku, nije prihvatljivo jer, kako kaže, ni ova, kao ni prvobitna presuda, nije zasnovana na dokazima.

Kerveši je na svom Fejsbuku napisao da ova presuda nije potkrepljena dokazima i da je u potpunoj suprotnosti sa sugestijama Apelacionog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu.

"Ni ova presuda ovog sudskog veća nije zasnovana ni na kakvim dokazima, jer nije potkrepljena, kao ni prvi put kada je Eljezaj oglašen krivim. I ova presuda je sada u potpunoj suprotnosti sa sugestijama Apelacionog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu", poručio je Kerveši.

On je podsetio da je sudsko veće saslušalo dva svedoka na predlog Apelacionog suda i iskazi oba svedoka bili su u korist Eljezaja.

"Kao branilac, ne mogu da prihvatim standard postavljanja ovog sudskog veća. Za nas nije prihvatljiva ni kazna ni novčana kazna, jer Eljezaj nije počinio krivično delo za koje je oglašen krivim i uvereni smo da će Apelacioni sud dati zaslužan epilog ovoj novoj sagi o pravdi", zaključio je Kerveši.

Gradonačelnik Kline Zenun Eljezaj kažnjen je sa 4.000 evra zbog sukoba interesa, odnosno zato što je učestvovao u proceduri zapošljavanja svoje kćerke.