Advokat Spahiu: Zbog odgovora koji je Osmani uputila Makronu građani će trpeti posledice

Osmani sa Makronom i Šolcom.jpg
Izvor: Facebook

Advokat iz Albanije Krešnik Spahiu je, komtarišući izjavu predsednice Kosova Vjose Osmani da će, ukoliko se uvede suspenzija vizne liberalizacije, to ubiti dijalog Srbije i Kosova, ocenio da Priština "nema luksuz" da se na takav način obraća zapadnim silama, i upozorio da će posledice takvih stavova trpeti građani, kojima će biti ugrožena sloboda kretanja, prenosi Kljan Kosova.

On ističe da je Kosovo "kreacija" Zapada i da su pretnje francuskom predsedniku Emanuelu Makronu "vrsta ludila".

"Ono što se desilo u Sloveniji i Makronova izjava je jedna od najozbiljnijih poruka za Kosovo od stvaranja države.  Kosovo je trenutno jedina država na svetu pod sankcijama SAD i EU, zemlja koju je stvorio Zapad i on sam ga je i sankcionisao. Da je Osmani u nekoj drugoj zemlji, njen položaj bi bio ugrožen. Država Kosovo je krecija Zapada", rekao je Spahiu.

Prema njegovim rečima, Osmani je upotrebila neadekvatnu terminologiju za obraćanje Vašingtonu, Parizu i Berlinu.

"Osmani je upotrebila terminologiju koja ne odgovara šefu države, govoreći da dijalog Kosova i Srbije umire. To je neka vrsta ludila. Kosovo nema taj luksuz da se tako obraća Parizu, Berlinu, Vašingtonu. To je vrsta samoubistva, ne za Vjosu, već zbog štete koju donosi narodu Kosova. Pogrešni koraci koje preduzimaju ovi ljudi nanose štetu narodu Kosova, rizikujući izolaciju kroz suspenziju viza", rekao je Spahiu.