Advokat Srbina optuženog za huliganstvo: Optužen za jedno krivično delo, ostalo je odbačeno

Asdren Hodža
Izvor: Kosovo Online

Advokat Srbina R.P. protiv kojeg je specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini, Asdren Hodža, rekao je za Kosovo onlajn da je optužnica protiv R.P. izmenjena u odnosu na ono što je prvobitno razmatrano. 

Hodža je naglasio da optužnica nije izmenjena malo, nego mnogo.

"Na početku su bila četiri krivična dela za koja je vođen istražni postupak, ali on je rezultirao samo jednim krivičnim delom. To je učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam iz tačke četiri rešenja o pokretanju istrage", rekao je Hodža.

Advokat je naveo da su za tri ostala krivična dela odbačene optužnice.

"Ostalo je samo ovo četvrto za koje je potpisan sporazum o priznanju krivice jer oni jesu učestvovali u grupi koja je vršila krivično delo, to nije sporno. I sad je optužnica samo za to jedno delo", naglasio je on. 

Dodao je da se još ne zna kad će biti suđenje.

"To zavisi od sudije koji će da uzme predmet i da zakaže početno ročište gde će da se razmatra rešenje o priznanju krivice za koji čekamo i očekujemo da se usvoji", rekao je advokat. 

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini protiv dve osobe srpske nacionalnosti R. P. i D. O. za krivično delo „učestvovanje u masi koja vrši krivično delo i huliganstvo“.

„Specijalno tužilaštvo saopštava da postoji osnovana sumnja da su navedeni, u koordinaciji sa mnogim drugim okrivljenima srpske nacionalnosti sa Kosova i Srbije, aktivno učestvovali u grupi ili skupu lica sa ciljem izvršenja teških krivičnih dela, upotrebom nasilja pokušali da spreče uspostavljanje ustavnog poretka Republike Kosovo u severnim opštinama zemlje“, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.