Kosovska policija: Uhapšen Srbin iz Zubinog Potoka zbog krijumčarenja ovaca, pružio oružani otpor prilikom hapšenja

Kosovska policija amblem
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija uhapsila je danas muškarca srpske nacionalnosti u selu Bube, kod Zubinog Potoka zbog, kako su saopštili, napada na službeno lice i krijumčarenja robe. Navode da je D. I., za koga se sumnja da je iz Srbije krijumčario ovce, prilikom hapšenja pružio oružani otpor.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuku navedeno je da su policijski službenici Jedinice za brze intervencije Granične policije danas oko 6:15 časova u selu Bube u Zubinom Potoku primetili sumnjivo kretanje pojedinih vozila.

"U pokušaju da zaustavi i kontroliše sumnjiva vozila, policija je naišla na oružani otpor osumnjičenih lica. U takvoj situaciji, kako bi se zaštitili i stavili situaciju pod kontrolu, policajci su na napad odgovorili oružjem i uspeli da uhapse jednog od osumnjičenih, D. I., 1981. godište, kosovski Srbin iz Zubinog Potoka. Tokom razmene vatre, policajci i uhapšeni nisu povređeni", saopštili su iz Kosovske policije.

Prilikom kontrole kamiona osumnjičenog pronađeno je 40 komada ovaca, bez prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz Srbije na Kosovo.

U blizini su pronađena i dva napuštena vozila, za koja se sumnja da su pratili kamion.

Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice, a o slučaju je obavešten tužilac.

"Protiv osumnjičenog je pokrenut postupak za dva krivična dela: napad na službeno lice i krijumčarenje robe. Kamion sa ovcama poslat je na carinski terminal, dva automobila pronađena na licu mesta su oduzeta, a prema rešenju tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati", navodi se u saopštenju.