Ahmeti: Kosovo je zainteresovano za produbljivanje odnosa sa arapskim državama

Krešnik Ahmeti
Izvor: Telegrafi.com

Imamo odlične odnose sa arapskim zemljama i zainteresovani smo da ih dalje produbljujemo i širimo, kazao je zamenik ministra spoljnih poslova i dijaspore Krešnik Ahmeti, koji je učestvovao na Međunarodnoj arapsko-evropskoj konferenciji "Uticaj klimatskih promena na degradaciju zemljišta“, prenosi Telegrafi.

Ahmeti je obećao da će resorno ministarstvo podržati i pomoći svaki projekat ili saradnju između arapskih država i Kosova.

"Iz sastava sam shvatio da postoji izuzetno mnogo mogućnosti za dugoročne kontakte, koji mogu biti produktivni u budućnosti. Obećavam da ćete od našeg ministarstva imati punu pomoć i podršku“, rekao je Ahmeti.

Ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu Ljiburn Aljiu, rekao je da je Vlada Kosova posvećena uspostavljanju jasnih mehanizama u oblasti životne sredine, baveći se sa prioritetom pitanjem životne sredine i klimatskim promenama.

Direktor Diplomatske akademije Bećir Ismaili rekao je da su klimatske promene već neosporna realnost i da je faktor ove promene razvoj tehnologije.

S druge strane, generalni sekretar Arapske lige za razvoj i životnu sredinu Ašraf Abdel Aziz, rekao je da su klimatske promene važne za sve zemlje i da moraju imati prioritet.

Konferenciju su organizovali Diplomatska akademija, Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture i Arapska unija za održivi razvoj i životnu sredinu.