Ambasada SAD o smeni odbora RTK: Interese Kosova staviti ispred stranačkih

ambasada sad
Izvor: Klan Kosova

Američka ambasada u Prištini saopštila je povodom oduke o smeni odbora RTK u Skupštini Kosova da ishitreni otkazi štete javnim institucijama.

U saopštenju američke ambasade se navodi da dugoročne reforme zahtevaju metodičan pristup, stavljajući interese Kosova na prvo mesto, a stranačke po strani.

„Skupština Kosova juče je otpustila članove drugog odbora za javni nadzor bez opravdanja. Iako građani Kosova zaslužuju odgovornost, otpuštanja bi trebala da budu zasnovana na transparentnim dokazima, baš kao što bi imenovanja trebala da budu zasnovana na zaslugama. Prenagljeni jednostrani otkazi štete javnim institucijama i ne bave se strukturnim problemima. Efikasne dugoročne reforme zahtevaju metodični pristup, stavljajući interese Kosova na prvo mesto, a stranačke politike po strani“, navodi se u objavi na Fejsbuku ambasade SAD u Prištini.

 

Rados
09. Jul 2021.
Gospod.Ambasadore na Kosovo je partija iredentisticka koja promovise i nastupa i radi po istim osnovama koje je radio i diktaror Enver Hodzaj.Ovde se sada na Kosovo primenjuje isti scenario samo drugi glumci.Vjosa Osmani i Kurti sprovode apardhejt na Kosovu sve sto im smeta ciste stavljaju svoje ljudi a sve su to nesposobni kadrovi koji nemaju veze sa poslovima koji rade jer to je nacionalisticki pokret koji promovise samo mrznju i zlo.