Ambasada SAD: Visoka zvaničnica USAID-a se sastala sa izabranim predstavnicima vlasti, ali ne i sa Kurtijem

Američka ambasada
Izvor: SAD ambasada u Prištini

Ambasada SAD u Prištini potvrdila je za Gazetu ekspres da se visoka zvaničnica USAID-a Erin Meki, tokom boravka na Kosovu, sastala sa predstavnicima mladih, ženama preduzetnicama, donatorima, medijima i izabranim predstavnicima vlasti, ali ne i sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Portparol ambasade je za Ekspres rekao da je tokom posete Meki istakla 25-ogodišnje prisustvo USAID-a na Kosovu i da je održala sastanke sa brojnim predstavnicima nevladinog sektora i sa "izabranim predstavnicima vlasti", kako bi se naglasilo partnerstvo USAID-a sa Kosovom.

Navode da se ona nije sastala sa Kurtijem.

"U funkciji naše uloge, diplomate se često sastaju sa predstavnicima vlade, civilnog društva, medija i javnosti. Tokom svoje posete Kosovu, pomoćnik administratora Meki je istakla 25-godišnje prisustvo USAID-a na Kosovu i sastala se sa mladima, ženama preduzetnicama, donatorima, medijima i izabranim predstavnicima vlasti kako bi istakla trajno partnerstvo USAID-a sa narodom Kosova. Pomoćnik administratora se nije sastala sa premijerom tokom posete", rekao je portparol američke ambasade u Prištini.

Odnosi SAD sa vladom Aljbina Kurtija su u velikoj meri poljuljani zbog načina na koji je doneta odluka i na koji se sprovovi Uredba Centralne banke o ukidanju dinara.