Ambasador Abot posetio Poresku upravu Kosova

Ambasador Abot i direktor Poreske uprave Kosova
Izvor: Ekonomia Online

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nikolas Abot posetio je Poresku upravu Kosova, gde je razgovarao sa generalnim direktorom Iljirom Murtezajem, prenosi Ekonomija onlajn.

Poseta ambasadora Abota bila je fokusirana na podršku britanske države Poreskoj upravi Kosova, koja joj nikada nije nedostajala.

On je naglasio da je profesionalni rad koji PUK obavlja u razvoju Odeljenja za finansijsku inteligenciju, zatim u upravljanju dugom i reformama u uslugama poreskih obveznika, veoma važan za poreski sistem usklađen sa razvijenim zemljama.

Abot je pohvalio dosadašnji rad PUK, ali i u kritičnom periodu pandemije, tokom kojeg su poreskim obveznicima i građanima pružane digitalne usluge, u cilju očuvanja javnog zdravlja.

Poreska uprava Kosova nastavlja da ima podršku od ambasade Velike Britanije, kako u unapređenju ekspertize tako i u obezbeđivanju softverske opreme, što je u velikoj meri pomoglo poreskim istragama da intenziviraju svoje aktivnosti i povećaju rezultate u identifikaciji poreskih prevara.