Abot: Kosovu će koristiti da prihvati svoje manjinske zajednice

Nikolas Abot i Emilija Radžepi
Izvor: facebook

Britanski ambasador na Kosovu Nikolas Abot sastao se juče sa potpredsednicom kosovske vlade Emilijom Redžepi sa kojom je razgovarao o manjinama na Kosovu i izazovima sa kojima se suočavaju.

Abot je rekao da Velika Britanija pruža podršku integraciji i naglasio da će Kosovo imati najviše koristi od prihvatanja svojih manjinskih zajednica.

„Juče popodne sam imao informativan sastanak sa potpredsednicom vlade Emilijom Redžepi kako bih razgovarao o odnosu prema manjinskim zajednicama na Kosovu i izazovima sa kojima se ove zajednice suočavaju. I dalje pružamo praktičnu podršku integraciji. Kosovo ima koristi od prihvatanja manjinskih zajednica“, napisao je u objavi na Fejsbuku Abot.

 

Miodrag iz Peći
14. Jul 2021.
Kakve manjinske zajednice kada je Kosovo građanska država, dakle država svih ravnopravnih građana. Ali su Albanci svojim hegemonizmom razbucali građansku državu i ona je leglo hegemonizma i ekstremnog nacional šovinizma. Sve manjinske zajednice su asimilovali jer ih nema toliko kao Srba koji su homogeni uz jednu političku partiju i uz snažnu podršku Srbije. Crnogorci su blanko priznali Kosovo a ono im hapsi građane. Bošnjake niko osim Srbije ne podržava, Goranck su listom uz Srbiju i jedanajsti su član poslaničkog kluba Srpske Liste. Hrvatski ministri i vlastodršci su zaboravili na Janjevske Hrvate koji su prethodnih godina desetkovani. Ne može se 15% stanovništva nazivati manjinom a ne sme se zaboraviti da je proterano još toliko Srba kojima se brani povratak (najblji je primer DrAgice Gašić iz Đakovice) i koji destimulišu svaki vid održivog povratka.