Američki general Sasvil: SAD podržavaju profesionalni razvoj KBS na putu ka NATO

Sasvil u poseti KBS
Izvor: Facebook

Zamenik načelnika Biroa Nacionalne garde SAD, general-potpukovnik Mark H. Sasvil razgovarao je, u okviru današnje posete Kosovskim bezbednosnim snagama, sa komadantom te jedinice general-pukovnikom Baškimom Jašarijem i istakao da će Biro Nacionalne garde i SAD nastaviti da budu lojalni saveznik KBS, u daljem profesionalnom razvoju na putu integracije u NATO i druge evroatlantske strukture.

Kako je KBS saopštio na Fejsbuku general Jašari poželeo je dobrodošlicu generalu Sasvilu, zahvalivši mu na bezrezervnoj podršci koju su pružili Biro Nacionalne garde, a posebno Nacionalna garda Ajove.
 
"General Jašari je obavestio gosta o dostignućima KBS-a, planu razvoja i tranzicije, pošto ga je obavestio da je njegov fokus kao komandanta u okviru ovog plana razvoj pešadijskih pukova i specijalnih operacija po modelu američke doktrine. Druga tema razgovora dvojice generala bila je vežba 'Defender Europe 2023', gde su KBS, posle SAD, u ovoj vežbi drugi najveći davaoci doprinosa na Zapadnom Balkanu, sa preko 1.300 vojnika", navodi se u saopštenju.
 
Američki general je na kraju sastanka naglasio da će Biro Nacionalne garde i SAD nastaviti da budu lojalni saveznik KBS, u daljem profesionalnom razvoju na putu integracije u NATO i druge evroatlantske strukture.