Anđelković: Kakve veze Azem Vlasi ima sa SPC i Pećkom patrijaršijom?

Zoran Anđelković
Izvor: Printscreen

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković kaže da nije znao da je advokat Azem Vlasi postao član Srpske pravoslavne crkve pa daje izjave o verskoj zajednici kojoj ne pripada. 

Povodom Vlasijeve izjave da očekivanu ceremoniju uvođenja u tron srpskog patrijarha Porfirija ne bi trebalo održati u Pećkoj Patrijaršiji, kako se to po tradiciji simbolično čini, već predlaže da to bude u Hramu Svetog Save u Beogradu, Anđelković je upitao kakve veze Vlasi ima sa SPC i sa time gde će SPC da organizuje manifestacije u svojim objektima. 

"To je tendencija usmerena šire protiv SPC, a on je u stvari samo eksponent koji to treba da kaže”, prokomentarisao je Anđelković za Kosovo onlajn Vlasijevu izjavu. 

Oduvek je, naglašava, srpski partrijarh stolovao u Pećkoj Patrijaršiji i srpski patrijarh će sesti na tron koji mu i pripada istorijski.

Na pitanje da li bi eventualno moglo biti nezadovoljstva Albanaca i okupljanja ispred Pećke Patrijaršije povodom ceremonije uvođenja u tron srpskog patrijarha Porfirija, Anđelković je rekao da ne očekuje da će Albanci praviti neke manifestacije.

"Tamo je Kfor koji čuva Visoke Dečane, pa prema tome i Pećku Patrijaršiju. To je stvar za bezbednost. Kfor treba da proceni", rekao je Anđelković. 
 

Ja
08. Septembar 2021.
Milo je imao veze sa teroristima radili su zajedno protiv srba !!!
zabeli ks
08. Septembar 2021.
Prvo poštuj titulu, sa gospodinom Milo Đukanovič, presednikom CrneGore
Moi
08. Septembar 2021.
Bravo Azem Vllasi
Slobodan
08. Septembar 2021.
Baki ,nisi dobro upućen Patrijaršiju čuva kosovska policija a i ti kad postade vernik bio si veliki komunista i nisi nešto zadužio Srbe na KiM ostavio si ih 99 na milost i nemilost...