Apostolovski: Pristrasan stav Fon Kramon je opasnost za Srbiju, otvoreno lobira za Prištinu 

Aleksandar Apostolovski
Izvor: Printscreen

Novinar dnevnog lista "Politika" Aleksandar Apostolovski istakao je da izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon nedvosmisleno zastupa interese kosovskih Albanaca.

"Ona pripada partiji Zelenih, oni su stranka koja često predstavlja tas na vagi prilikom formiranja koalicionih vlada u Nemačkoj, iza zalaganja za ekologiju i zaštitu životne sredine krije se najmilitantnija stranka u Nemačkoj", ukazao je Apostolovski gostujući na TV Pink.

Ocenio je da njen izričit i pristrasni stav prema situaciji na Kosovu predstavlja blagu opasnost.

"Ona isključivo staje na albanski stranu, bez objetivnog sagledavanja situacije", naveo je Apostolovski i dodao da je "cinično komentarisala izveštaj EK o napredku Srbije".

Narodni poslanik Đorđe Milićević je govoreći o dolasku Viole fon Kramon u Loznicu ocenio da tu nema nikakvih dodirnih tačaka sa zaštitom životne sredine, niti je to bila njena poruka.

"Mislim da iza svega stoji jedna druga priča. Deo opozicije je krenuo u izbornu kampanju, vrlo je interesantno ko se sa njom juče pojavio. Tu su bili predstavnici nekih političkih partija koji sebe nazivaju 'Ne davimo Beograd', Zelenović...Da li je Viola fon Kramon izestilac EP za KiM ili za zaštitu životne sredine u Srbiji", zapitao je Milićević.

Komentarišući reakcije građana da joj ne treba dopustiti ulazak u Srbiju, on je rekao da su to reakcije ne samo na njeno prisustvo, već i na politiku onih koji su krenuli u kampanju na taj način.

"Oni nam na ovaj način saopštavju svoj stav o ključnim nacionalnim državnim interesima - dakle saglasni su sa stavom Viole fon Kramon koja otvoreno kaže da je lobista za Prištinu i mrzi Srbiju", rekao je Milićević.