Avdulah Hoti danas u Dečanima, najavljeno je da će obići i manastir

Manastir Visoki Dečani
Izvor: Kosovo Online

Premijera Kosova Avdulah Hoti danas će posetiti opštinu Dečane, a zatim i manastir Visoki Dečani, prenosi Indeks onlajn.

Kako je najvaljeno iz Hotijevog kabineta, premijer će oko 11.30 časova započeti svoju posetu.

Kako prenose kosovski mediji, tema susreta premijera i gradonačelnika Dečana najverovatnije će biti izgradnja puta Dečani-Plav.

Inače, pre par dana gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj ponovio je da će taj put  biti izgrađen i da će ga, ako bude trebalo, sam napraviti.

Ramosaj je posle sastanka sa kosovskim premijerom izjavio da će o radovima koji su zaustavljeni razgovarati i sa drugima, uključujući i ambasadore stranih zemalja.

"Počeo sam danas sa sastancima, najpre sa premijerom, i intenzivno ću ih nastaviti do 27. avgusta, kada ćemo održati sastanak sa svim ambasadorima. Uveren sam da će rezultat biti pravo rešenje za Dečane. Put će biti napravljen, ako treba ja ću ga napraviti", poručio je tada Ramosaj.

Radove na izgradnji puta obustavio je kosovski premijer Hoti, posle reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i monaha iz manastira Dečani da se radovi ne mogu izvoditi u zaštićenom području.