Barbano: Peticiju nadgledao Euleks, svi ostvarivali svoja prava na bezbedan i organizovan način

General Barbano
Izvor: Euleks

Šef Euleksa Đovani Pjetro Barbano istakao je da je Euleks, u skladu sa mandatom, nadgledao prikupljanje potpisa za razrešenje gradonačelnika u Leposaviću i Severnoj Mitrovici i izrazio zadovoljstvo što su kosovski Srbi ostvarivali svoja prava na bezbedan i organizovan način.

Barbano je na društvenoj mreži "X" naveo da je ključno da svaki građanin u svim opštinama na severu ima ista prava da učestvuje.

"U skladu sa mandatom, EULEKS je nadgledao prikupljanje potpisa. Drago mi je da mogu da primetim da su svi ostvarivali svoja prava na bezbedan i organizovan način, kako to propisuje Zakon o pravima. Ključno je da svaki građanin u svim opštinama na severu ima ista prava da učestvuje", naglasio je Barbano.

On je uz komentar na platformi "X" postavio i objavu ambasadora Evropske unije na Kosovu Tomaša Suniog koji je ocenio da je zadovoljstvo videti da kosovski Srbi koriste svoja demokratska prava i skupljaju potpise za peticiju za opoziv gradonačelnika i pozvao kosovske vlasti da se isto uradi i u Zubinom Potoku i Zvečanu.