Vuksanović: U Zvečanu od sutra potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika

Zastupnici inicijative peticija Zvecan
Izvor: Kosovo Online

Zastupnik građana za peticiju u Zvečanu Darko Vuksanović pozvao je građane ove opštine da u što većem broju sutra izađu kod platoa pred opštinskom zgradom i daju glas za smenu gradonačelnika Iljira Pecija.

Vuksanović je nakon prikupljanja dokumentacije u objektu smeštenom u selu Lipa, u kome gradonačelnik Zvečana Iljir Peci već sedam meseci obavlja funkciju, i policijskoj stanici u Zvečanu, pozvao građane da sutra u 9 časova potpišu peticiju za smenu gradonačelnika, koga Srbi sa Kosova smatraju nelegitimnim.

Vuksanović je za Kosovo onlajn rekao da su naišli da opstukcije, ali da su uprkos tome uspeli da dobiju neophodnu dokumentaciju.

„Pored svih opstrukcija koje smo imali do sada, uspeli smo da dobijemo odobrenje i obrazac za potpisivanje dalje peticije za smenu gradonačelnika opštine Zvečan. Ovom prilikom pozivam sve građane opštine Zvečan da na platou ispred opštine u Zvečanu, sutra u 9 sati izađu u što većem broju i potpišu peticiju o smeni gradonačelnika, nelegalno izabranog“, kazao je on.