Baša: Ahtisarijev plan je bio kompromis koji je Kosovo prihvatilo u odnosima sa Srbijom

Ljuljzim Baša
Izvor: Gazeta ekspres

Lider albanske Demokratske partije Ljuzljim Baša, u jutarnjoj emisiji ABC News na T7, na pitanje da prokomentariše izjavu specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka o promeni kosovskog ustava kako bi se postigao dogovor oko ZSO, rekao je da je Ahtisarijev paket bio nacionalni kompromis koji je Kosovo prihvatilo u odnosima sa Srbijom, prenosi Gazeta Ekspres.

"Kao prvo, ja nisam ovde da bi solio pamet Vladi Kosova. Ja nisam samo lider opozicije, već i budući premijer, želim to da izjavim, jer naša osa regionalne politike mora da se brzo promeni. Naša politika će pružiti punu podršku“, rekao je on.

Dodao je da je Ahtisarijev paket bio nacionalni kompromis koji je Kosovo prihvatilo u odnosima sa Srbijom.

"Ja sam lično izjavio da je Ahtisarijev plan nacionalni kompromis i najveći kompromis postignut, drugi pokušaji ne pomažu Kosovu i Srbiji i evropskoj integraciji. Prvi i najvažniji korak je recipročno priznanje, premijer Hoti ima moju punu podršku, svaki korak koji ugrožava integritet ili suverenitet Kosova vraća region unazad i uništava godine američkih investicija na Balkanu“, rekao je Baša.