Begaj sa Katlerom: Normalizaciju odnosa Srbije i Kosova usmeriti ka međusobnom priznanju

Begaj i Katler
Izvor: Facebook

Predsednik Albanije Bajram Begaj razgovarao je danas sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO za obaveštajno-bezbednosne poslove Davidom Katlerom i tom prilikom istakao da normalizacija odnosa Beograda i Prištine treba da bude usmerena ka međusobnom priznavanju i članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama kao što su UN i NATO.

Na sasatnku je, kako su saopštili iz predsedništva Albanije, bilo reči o doprinosu obaveštajnih struktura NATO u suočavanju sa složenim bezbednosnim izazovima.

Begaj je istakao da je neophodna saradnja obaveštajnih struktura Albanije i NATO, kako bi se sprečili "maligni uticaji zemalja sa neprijateljskim ciljevima".

Begaj je razgovarao sa Katlerom i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Istakao je da je postignuti sporazum za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije pozitivan korak i da treba da napreduje postizanjem konkretnih rezultata.

"Takođe, dodao je da normalizacija odnosa treba da bude usmerena ka međusobnom priznavanju i članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama kao što su UN i NATO", navodi se u saopštenju.

Begaj je naglasio da će albanske obaveštajne i bezbednosne strukture nastaviti da doprinose i blisko sarađuju sa strukturama NATO.