Beograd spreman za današnji dolazak Angele Merkel, posebne mere bezbednosti

Zgrada Geneksa -  Zastava Nemačke - dobrodošlica za Angelu Merkel
Izvor: B92

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas dolazi u Srbiju. U čast ove posete na zgradi Geneksa na Novom Beogradu postavljene su zastave Nemačke i Srbije, i to iz pravca Aerodroma "Nikola Tesla" kako bi ovo bio prvi znak dobrodošlice za nemačku kancelarku.

Povodom posete Merkel bojama nemačke zastave biće tokom večernjih časova kolorizovani Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most, saopštilo je JKP "Javno osvetljenje" Beograd.

Takođe, sa stubova javnog osvetljenja u užem centru Grada, novobeogradskih bulevara, Brankovog mosta, na pristupnim saobraćajnicama od aerodroma Nikola Tesla duž auto-puta i u reonu Palate Srbija vioriće se 1.500 zastavica Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke.

Posebna pažnja prilikom posete odlazeće nemačke kancelarke Beogradu biće posvećena bezbednosti.

Nemačku kancelarku, trase kojima će prolaziti, mesta sastanka sa predsednikom Vučićem i vilu u kojoj će prespavati obezbeđivaće čak 3.000 policajaca.

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju.

Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska nemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni.

Očekuje se da linije gradskog prevoza funkcionišu vanredno u vreme dolaska Merkelove, ali detalji tih promena biće naknadno objavljeni.

Mere bezbednosti će biti iste kao kada su Srbiju posećivali predsednik Rusije Vladimir Putin ili Džozef Bajden, tada sa mesta potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država, piše "Blic".

Ja
12. Septembar 2021.
Neka nam dobro dosla merkel u srbiju!!!