Beriša: Rama je kao Vučićev plaćenik, iskoristio konferenciju sa Merkelovom za napad na Kosovo

Salji Beriša
Izvor: Reporteri

Bivši albanski premijer i predsednik Saljli Beriša optužio je aktuelnog predsednika Vlade Albanije Edija Ramu da je jučerašnje kritike na račun Kosova po pitanju priključenja inicijativi “Otvoreni Balkan”, na konferenciji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel izneo “jer je plaćenik srpskog predsednika Aleksandra Vučića”.

Beriša je na Fejsbuku napisao da je Rama posvećen Berlinskom procesu pretvorio u “samit svađe i platformu sramnog napada na Kosovo i njegovog premijera”.

“Ovaj anti-albanski stav izneo je u prisustvu kancelarke Merkel, osnivačice Berlinskog procesa, koja ne samo da nije izrazila podršku trilateralnom savezu Beograd-Tirana-Skoplje pod nazivom ‘Otvoreni Balkan’, već je odlučno izjavila da Berlinski proces nema zamena”, napisao je Beriša.

On je dodao da je Ramin stav antialbanski i da ga je naredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ovakav stav je primorao Vučićevog plaćenika u Tirani, da iskoristi konferenciju za novinare sa kancelarkom da izvrši napad u ime svog gospodara na Kosovo i njegovog premijera kao glavni razlog neuspeha projekta ‘Otvoreni Balkan’. Sve je to samo zato što Kosovo svojim stavom brani Berlinsku inicijativu i protivi se Otvorenom Balkanu, projektu neprijatelja albanske nacije Džordža Soroša za obnovu srpske hegemonije u region”, navodi Beriša.

roni
28. Septembar 2021.
Ha ha Ziveo Rama