Bisljimi: Nema uslova za sastanak Kurtija i Vučića  

Delegacija-Srba-i-Albanaca-na-pregovorima-u-Briselu1.jpg
Izvor: Predsednistvo Srbije

Šef kosovske delegacije u dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi izjavio je posle sastanka sa srpskom delegacijom, uz posredovanje Evropske unije u Briselu, da "nema dovoljno opipljivog napretka da bi se organizovao sastanak lidera tokom ovog meseca", prenosi Ekonomija onlajn. 

Kako je naveo Bisljimi, jedina tema tokom sastanka sa srpskom delegacijom bilo je pitanje nestalih.

Sastanak je danas održan uprkos tome što su strane dan ranije rekle da nisu postigle dogovor o dnevnom redu tripartitnog sastanka. Kosovska delegacija, predvođena potpredsednikom vlade Besnikom Bisljimijem juče je razgovarala sa predstavnicima EU o temi nestalih osoba, energetici, registarskim tablicama i zvaničnim posetama, nakon što je Priština zabranila ulazak na Kosovo šefu srpske delegacije Petru Petkoviću.

Prema kosovskom Ministarstvu spoljnih poslova i dijaspore, Petkoviću je zabranjen ulazak zbog "provokativnih izjava" koje je dao tokom svoje poslednje tri posete, međutim, MSP nije razjasnilo o kojim je izjavama reč.

Prema rečima Bisljimija, Kosovo ne želi ponovo da razgovara o sporazumima postignutim ranije u dijalogu, već da se samo priča o njihovoj primeni.

Srpska delegacija je insistirala da se razgovara o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom, sporazumima o pravosuđu, o službenim posetama i pitanju nestalih, a prema diplomatskim izvorima, zvanični Beograd insistira da se ne razgovara o Sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa, već da se prvo diskutuje o formiranju Zajednice.

Ja
08. Septembar 2021.
To je previse vremena proslo i to nebi vise za sta vas cekala vase vreme je proslo !!!
Oni
08. Septembar 2021.
Bravo bislimi
Vlada
08. Septembar 2021.
Ко неће преговоре, ко не жели примену споразума је или превише јак или је превише глуп.
Без договора остаје само једна опција а ја нећу ни да поменем ту реч.
Многи мисле да је то немогуће али Афганистан је доказ драстичне промене политике, где су ладно оставили на цедилу своје миљенике