Bisljimi: Predlozi za rešenje pitanja dinara biće u skladu sa uredbom CBK

dijalog u Briselu 19. mart
Izvor: Twitter

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Kosova u dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi naveo je da će kosovska strana predložiti konkretne ideje za kratkoročno rešenje pitanja dinara, uz napomenu da će to biti uz poštovanje odluke Centralne banke Kosova.

Bisljimi je na društvenoj mreži "X" naveo da je u okviru procesa dijaloga razgovarano u vezi sa implementacijom Osnovnog sporazuma i Aneksa za implementaciju.

"Nažalost, Srbija je ponovo odbila sporazum i njegovu primenu. Što se tiče uredbe Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju i transparentnosti, stranke će doneti konkretne ideje o tome kako bi kratkoročno rešenje moglo da izgleda, uvek poštujući pomenutu odluku CBK", naglašava Bisljimi.

Dodaje da Kosovo ostaje pri svojoj ponudi da obezbedi tehnička rešenja na osnovu plana koji je podeljen sa zemljama Kvinte.

Bisljimi je juče nakon sastanka u Briselu rekao da će Priština i Beograd do petka predati svoje predloge u vezi sa pitanjem dinara. Naredni sastanak u Briselu očekuje se u ponedeljak.