Lajčak: Nastavak dijaloga u ponedeljak, Sporazumom o normalizaciji će se pozabaviti lideri

Miroslav Lajcak sa delegacijama Beograda i Prištine
Izvor: Društvena mreža "X"

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beorada i Prštine poručio je danas, nakon nove runde dijaloga u Briselu, da je dogovoreno da se razgovori nastave sledećeg ponedeljka.

On je na društvenoj mreži "X" napisao da će Sporazumom o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova morati da se pozabave lideri.

"Ugostio sam dva glavna pregovarača kako bismo razgovarali o implementaciji Sporazuma o putu normalizacije i drugim pitanjima, ukljčujući uticaj odluke o gotovinskom plaćanju. Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sledećeg ponedeljka, dok će o Sporazumu morati da se pozabave lideri", naveo je Lajčak.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je novinarima da je srpska delegacija danas insistirala na formiranju Zajednice srpskih opština, naglasivši da problemi moraju da se rešavaju kroz dijalog, a ne jednostranim merama.

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi, sa druge strane, rekao je da će do petka Kosovo i Srbija poslati predloge za rešavanje pitanja u vezi dinara, te da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedelje.