Bisljimi sa Vakali: Pravi trenutak da Grčka prizna Kosovo

Vakali sa Bisljimijem
Izvor: Gazeta Express

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi sastao se sa šeficom grčke kancelarije za vezu na Kosovu Heleni Vakali sa kojom je razgovarao o odnosima Kosova i Grčke i zatražio produbljivanje saradnje do priznavanja nezavisnosti Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

Vakali je kazala da Grčka održava odlične odnose sa Kosovom i da je impresionirana velikim potencijalom koji Kosovo ima i mogućnostima koje postoje za bilateralnu saradnju.

Bisljimi je istakao važnu ulogu koju Grčka ima u regionu Zapadnog Balkana i izrazio punu spremnost za produbljivanje saradnje između Kosova i Grčke.

"Zamenik premijera je istakao da je sada pravi trenutak da se Grčka pridruži većini zemalja Evropske unije i prizna nezavisnost Kosova“, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Bisljimi je na početku sastanka poželeo dobrodošlicu Vakalijevoj i istakao posvećenost i napredak Kosova na putu evropskih integracija, kao i dinamiku tokom ove godine, ističući potrebu za liberalizacijom viza za građane Kosova i ciljeve za članstvo u Savetu Evrope i zahtev za status zemlje kandidata za članstvo u EU.