Bljerim Ljatifi: Osmani mora da se poistoveti sa nekim pitanjima od javnog značaja

Bljerim Ljatifi
Izvor: Facebook

Profesor Bljerim Ljatifi ocenio je da kosovska predsednica Vjosa Osmani nije uspela da osmisli bilo kakvu političku agendu ili da se poistoveti sa nekim pitanjima od javnog značaja, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako je rekao događaji na Kosovu, poput festivala Sani hil i Manifest za nju predstavljaju spas, jer zahvaljujući njima ona realizuje svoje aktivnosti.

Poreed političkih dešavanja, smatra Ljatifi, Osmani nije uspela da osmisli svoju političku agendu.

"Iz onoga što smo do sada videli, može se reći da predsednica nije uspela da osmisli i sprovede svoju nezavisnu političku agendu. Kada kažemo politički dnevni red, ne govorimo o dnevnom redu protokolarnih sastanaka koji, na kraju krajeva, ne proizvode ništa važno", kaže Ljatifi za Ekspres.

Ljatifi smatra da se Osmani mora poistovetiti sa nekim pitanjima od javnog značaja.

"Predsednica se mora poistovetiti sa nekim pitanjima od javnog značaja, da radi na njihovom unapređenju. Do sada, u ovom pravcu, nismo videli nikakvu kreativnost. Ima mnogo pitanja od interesa o kojima predsednica uopšte nije govorila. Čak i kada se njeno mišljenje očajnički tražilo. Čak ni kada je prekršen Ustav", kaže on.

Kada se radi o spoljnoj politici Ljatifi kaže da Osmani ne bi trebalo da gubi vreme na beskorisne posete zemljama koje nemaju nikakvog uticaja na probleme sa kojima se Kosovo suočava.

"Naravno, ona može da napravi te posete, ali na kraju treba da znamo šta država ima od njih", kaže Ljatifi.