Bojović: Srbija će učiniti maksimalne napore kako bi pomogla svom stanovništvu

Bojović - Novo Brdo - poseta
Izvor: RTV Puls

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas socijalno ugrožene porodice u opštini Novo Brdo, gde je obećao finansijske podsticaje za sve koji žele da se bave poljoprivredom, javila je RTV Puls.

U jednoj od teritorijalno najvećih i najsiromašnijih opština na Kosovu, Bojović je u selu Jasenovik razgovarao sa Radomirom Perićem iz ovog sela, domaćinom šestočlane porodice, kome je obećao da će preko Kancelarije za KiM iznaći sredstva za kopanje bunara, s obzirom da je nedostatak vode jedan od najvećih problema srpskih porodica u ovom delu opštine.

“Srbija će učiniti maksimalne napore kako bi pomogla svom stanovništvu, a naročito socijalno ugroženima, uz istovremene finansijske podsticaje za sve one koji žele da se bave poljoprivredom”, rekao je Bojović.

Porodici Živojina Stevanovića u naselju Šumaci, Bojović je uručio poklon Kancelarije za KiM u računarskoj opremi i razgovarao sa domaćinima, kojima je neophodan motokultivator i kosačica, o potrebama i problemima Srba u ovom delu Kosova.

Bojović je posetu završio u gnjilanskom selu Poneš gde je razgovarao sa Brankom Trajkovićem, koji se uspešno bavi stočarstvom i poljoprivredom, a kome je potrebna savremena poljoprivredna mehanizacija.

Prethodno, Bojović je posetio opštinu Kosovska Kamenica, gde je obišao lokaciju gde će uskoro početi gradnja novog vrtića za pedesetak mališana iz tog dela Kosovskog Pomoravlja.