Bojović u poseti socijalno ugroženim porodicama u opštini Orahovac

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Zoran Bojović
Izvor: Kosovo Online

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović posetio je danas socijalno ugrožene porodice u Orahovcu i Velikoj Hoči, sa kojima je razgovarao o teškoćama življenja u tom delu Kosova i načinima na koji Srbija može da im pomogne.

Bojović je tom prilikom izjavio da predstavnici Kancelarije za KiM i lokalnih vlasti proteklih sedmica iz dana u dan obilaze najudaljenija srpska sela i porodice na Kosovu kako bi se najefikasnije odgovorilo na njihove potrebe.

"Vlada Srbije neće ostaviti nijedno selo i nijednu porodicu na KiM koja je u teškoj situaciji, a da je ne poseti i vidi šta joj je potrebno. Mi smo tu da sagledamo svaki problem i da svakoj porodici posvetimo jednaku pažnju, jer ove porodice su oslonac Srbije i mora im se omogućiti da na KiM žive na dostojanstven način", rekao je Bojović.

Bojović je posetio i porodicu Novice Šavelića iz Velike Hoče, koji je od Kancelarije za KiM dobio traktor, a uskoro će mu biti nabavljene i priključne mačine kao i određen broj grla stoke.

Tokom popodneva, Bojović će se sastati i sa predstavnicima institucija koje finansira Srbija kao i sa članovima privremenog organa opštine Orahovac.